top of page

VI ÖNSKAR ALLA VÅRA BESÖKARE EN GLAD SOMMAR!

Juni 2011

NU ÄR ÅRETS KVINTETT KOMPLETT! I år har vi fått tre hingstföl och två stoföl!

Den 27 juni fick Brá fra Belkanto ett stoföl efter Örn frá Efri-Gegnishólum. Fölet är rödskäck med mycket vitt och med rött huvud.

På tisdag den 21 juni var vi på Strömsholm och tittade på avelsvisning; vi såg en exteriörvisningsgrupp och två riduppvisningsgrupper. Mestadels sken solen, men det kom också några regnskurar.

Johan Häggberg på Dreki från Lind

Johan Häggberg på Litla-Mín från Löjtnantsgården

Vignir Jónasson på Freyr frá Skeiðvöllum

"Och rätt som det regna' så kom det en skur":

På måndag den 20 juni hälsade vi på Ísafold frá Miðey som nu finns hos familjen Norén i Olofstorp. Vi sålde Ísafold för drygt två år sedan men för ett år sedan såldes hon vidare och hamnade då i Olofstorp. Där bor hon nu tillsammans med en valack som heter Askur från Krösehall; en tuff kille som slagits med en varg.

Den 18 juni följde Fruma med Jesper till Danmark. Där skall hon ridas och tränas. Fruma fann sig väl till rätta bland de övriga hästarna på Nordjysk Ridecenter.

Vi passade också på att hälsa på Árgeisli från Nattviolen, som finns som privathäst på Nordysk Ridecenter sedan ett år tillbaka.

Lördag den 11 juni tittade vi på Stigandis vägtölt hemma hos Agneta och Anders på deras gård Backfors Hemman utanför Sollebrunn. Det var ett mycket trevligt arrangemang. Bia var med och tävlade Brunhildur för första gången; tvågång med trav och tölt.

Onsdag den 8 juni körde vi Freydís från Mörtö till Dalagården i Båstad, där hon skall betäckas med Krummi frá Blesastöðum. Gunilla Lundgren tog emot i hagen, och Freydís och fölet var glada att få fast mark under fötterna igen.

Söndag den 4 juni hälsade vi på hos Birgitta Kollind i Kinna för att se hur Lipurtá och Lind med sina föl har det hos Falur frá Blesastöðum. Båda stona är redan betäckta; nu väntar vi på att få bekräftat att de är dräktiga.

Den 2 juni löslongerade vi Náttfari och Drós tillsammans i paddocken. Oj, vad kul det var!

Maj 2011

Söndag den 29 maj tog vi in några av unghästarna för hantering och verkning.

Den 24-26 maj var Staffan och Náttfari från Nattviolen på långtur tillsammans med Tomas och Thomas. Vi red drygt halva Tidaholms-leden, motsols; med små avstickare lite här och var, som Tomas kände till och som förbättrade turen. Det var tre underbara dagar, med fantastiska ridvägar. Vi övernattade på Berga Gård och i Nasen; det var lite kallt på loftet på Berga gård, men i stugan i Nasen var allt perfekt! Vädret var bra; lite regn första dagen och mycket blåsigt alla tre dagar, men mycket sol och lagom temperatur. Vill verkligen rekommendera denna ridled!

Fotograf: Thomas Haraldson

Söndag den 22 maj var det dags för Lipurtá och Lind med sina föl att åka till Vrågården i Kinna för betäckning med Falur frá Blesastöðum.

Lördag den 21 maj deltog Staffan och Náttfari från Nattviolen i Sigur Vår på Sävebanan - klass T2; som vanligt. Det är alltid trevligt att tävla - men poängen kunde ha varit bättre.

Torsdag den 19 maj var vi och hälsade på hos Marie och Stefan i Lekåsa. Deras Tibrá från Ränteröd (som de köpt av oss) hade fått föl samma dag; ett stoföl efter Viðir frá Sæfelli. Fölet ser ut att heta Rauðhetta; kanske blir det också så.

Nu är VÅRKVARTETTEN komplett! Den 16 maj fick Freydís från Mörtö ett brunt hingstföl efter Snöggur fra Skovgården 1. Fölet är stort, långbent och mera självständigt än vad Freydís tänkt sig.

Lördag den sjunde maj fick Stjörnunótt äntligen sitt föl. Det blev en hingst efter Falur frá Blesastöðum 1A.

Tisdag den tredje maj var det dags för årets andra föl på Nattviolen. Lipurtá födde ett rött hingstföl efter Nökkvi frá Vestra-Geldingaholti. Fölet har kraftiga ben och springer runt och krumbuktar sig.

Söndag den första maj deltog Staffan och Náttfari från Nattviolen i Landis vårtävling hos Dirhuvuds Islandshästar i Ljungskile. Klass T2 också den här gången och det gick poängmässigt något bättre än vid förra tävlingen.

Andra ekipage på tävlingsbanan i Dirhuvud:

Oliver frá Kvistum/Halldór Guðjonsson

Hrimnir frá Eidisvatni/Petur Jonsson

Isak från Sundsby/Halldor Guðjonsson

Mars 2011

Träningen har kommit igång efter vintern:

Náttfari från Nattviolen

Ett besök på Fölene Kvarn - våfflor med hjortronsylt och vispgrädde; mmm !

Staffan och Sanna - Anne Marie med kameran i spegeln!

Februari 2011

Helgen den 26-27 februari var det kurs för Johan på Långareds gård i Lerum. Bia red Brúnhildur och Staffan Náttfari. Vi fortsätter att göra framsteg.

I helgen 19-20 februari har Fruma börjat sin karriär som ridhäst. Vi har satt sadel på Fruma, och Jesper har suttit på henne i rundpaddocken. Hon har också fått gå ett par steg med Jesper på ryggen. Hon var helt lugn och tog det som helt naturligt med sadel, svanskappa och ryttare. Bilder i fotogalleriet.

ISTÖLT i Frederikshavn lördag den 5 februari. Bilder i fotogalleriet.

Träningen av Fruma har börjat så smått. Vi leder henne i paddock, i skogen och korta sträckor på vägen. Vi har också lagt sadel på henne ett par gånger. Hon har också provat på att ha bett i munnen.

Januari 2011

Fruma har vi nu tagit in och därmed skiljt henne från Náttfreyja. Vi skall nu börja träna och rida in Fruma.

GOTT NYTT ÅR 2011 !

Tills vidare finns det några vinterbilder i fotogalleriet.

Programmet för vår hemsida finns hos webs.com, och det krånglar efter en uppgradering i slutet av förra året. Det går för tillfället inte att infoga och redigera bilder som vanligt, och det är problem med å/Å, ä/Ä och ö/Ö på vissa platser på hemsidan. "Man jobbar på att lösa dessa problem", men det är oklart när det kan vara åtgärdat.

bottom of page