top of page

24 november 2012 - Klappjakten 2012!

För femte året i rad arrangerades Klappjakten av Draumur / Fengur på Ränteröd. I år deltog Staffan med Náttfari från Nattviolen och då i A-flokk; grenarna var tölt, trav och pass. Tölten gick bra; passen var OK; men någon trav blev det inte. Därför blev resultatet en hedervärd 12:e-plats - dvs sist - med poängen 7,167. Förutom poäng fick vi också medalj och klapp!

Helga på Stormur frá Hemlu och Kerstin på Spuni frá Kálfholti.

Staffan på Náttfari från Nattviolen; passläggning

Claes på Hildur frá Stóru-Hildisey II

Klappjaktsarrangör Eva-Lena

Klappbord och domardito.

Ett strålande luciatåg.

HALLIluja!!!!!

2-4 november 2012 - kurs för Johann Fridgeirsson

Den 2-4 november gick Staffan och Náttfari på kurs för Johann Fridgeirsson på Eskilsby Gård. Johann red Náttfari på fredagen och Staffan red honom två pass på lördagen och ett på söndagen. Det var en mycket givande kurs och vi fick många övningar att ägna oss åt för att förbättra framåtandan. (Det är svåra ljusförhållanden i ridhuset en regnig novemberdag - därför blir bilderna tyvärr inte av bästa kvalitet.)

Lunch tillsammans i fikarummet på Eskilsby Gård.

"Vår gamla Daladís" var också med på kursen; Ulrika red henne på lördagen och Anna på söndagen.

27 oktober 2012 - Friggs inomhustävling i körhallen på Axevalla

I den stora körhallen på Axevalla travbana genomförde Frigg sin officiella hösttävling med ett 30-tal ekipage i klasserna V2, V5, T3 och T7.

14 oktober 2012 - Föl- och unghästmönstring på Dalagården

8 oktober 2012 - Fröken frá Ey 1

På väg hem från Island for vi genom Östergötland och letade då upp Nydalens Gårds Islandshästar. Där tittade vi bland annat på Fröken frá Ey 1, som är mamma till vår Ára från Solbacken. Fröken gick i hagen tillsammans med sitt föl Vera (e. Seidur från Gröna Gången) m fl.

1-7 oktober 2012 - Gårdsbesöksresa på Island

Första veckan i oktober deltog vi i en gårdsbesöksresa på norra Island; närmare bestämt i Skagafjörður. Arrangör var uppLEVA, och vi besökte många hästgårdar i området. Dessutom gjorde vi ett heldagsbesök på Hólar. Änges Kristina Lundén har skrivit en utförlig reseberättelse; klicka här för att öppna dokumentet!

Bilder från gårdsbesöken kommer inom kort att finnas i fotogalleriet.

bottom of page